Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.06.2022, 18:03

Секретар РНБО України О. Данілов зустрівся з Першим віце-спікером Парламенту Естонії Х. Певкуром

7_s.jpgСекретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Першим віце-спікером Парламенту Естонії Ханно Певкуром. До складу естонської делегації також увійшов Надзвичайний і Повноважний Посол Естонії в України Каймо Кууск.

Під час зустрічі сторони обговорили подальший розвиток українсько-естонського співробітництва та посилення підтримки Естонією України в її протистоянні повномасштабній російській агресії. Особливу увагу сторони приділили співпраці у сфері кібербезпеки.

Секретар РНБО України висловив подяку естонській стороні та естонському народу за усебічну допомогу.

О. Данілов висловив переконання, що окрім війни фізичної кібернетична складова боротьби сьогодні є не менш важливою. «Ми півтора роки в закритому режимі працювали над тим, щоб всі наші інформаційно-комунікаційні системи мали надійний захист й ефективно функціонували», - додав він.

10_s.jpgСекретар РНБО України зазначив, що не було «жодної системи життєзабезпечення в Україні, яку російські кібер-злочинці не намагалися атакувати, - банки, інфраструктура, енергетика, державні установи». Однак, за його словами, завдяки відбудованій системі реагування, Україна змогла цьому ефективно протидіяти.

Секретар РНБО України висловив впевненість у тому, що перемога обов’язково буде за Україною. «Це питання лише часу», - сказав він, підкресливши важливу роль на цьому шляху військової допомоги з боку партнерів, зокрема США, Великої Британії, Польщі, країн Балтії та інших.

Своєю чергою пан Певкур запевнив у готовності Естонії надалі надавати усебічну допомогу Україні «не лише на урядовому рівні, але й на рівні приватних компаній» та поглиблювати практичне співробітництво. Також пан Певкур зазначив, що естонська сторона продовжить просувати інтереси Україні на міжнародній арені.