Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.03.2022, 20:14

О. Данілов: Підтримка з боку наших партнерів буде нарощуватися

Відкриття інших фронтів дуже б допомогло Україні. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону у суботу.

«Після того як Нагірний Карабах сьогодні увів на своїй території воєнне положення, Вірменія звернулася до рф, щоб вона допомогла їм військами. Але рф знімала звідти війська і відправляла в Україну на минулому тижні, - сказав він. – Сьогодні допомога, яку рф обіцяла Нагірному Карабаху і Вірменії, мабуть, навряд чи там з’явиться».

Секретар РНБО також звернув увагу, що після заяви Японії стосовно належності їй чотирьох островів Курильської гряди рф розпочала там навчання з невеликою кількістю військових, оскільки «їх всіх відправляли сюди».

«Чим все це закінчиться, невідомо. Якщо б сьогодні і Молдова, і Грузія займалися поверненням своїх територій, це б нам дуже допомогло, - зазначив О. Данілов.

Секретар РНБО також високо оцінив підсумки зустрічі українських міністрів оборони та закордонних справ Олексій Резнікова та Дмитра Кулеби з американськими колегами та Президентом США Джозефом Байденом, яка відбулася сьогодні у Польщі.

О. Данілов зазначив, що зустріч в подібному форматі - нетрадиційна історія. Це здобутки Президента України Володимира Зеленського і здобутки нашої дипломатії, сказав він, додавши, що судячи із заяви Президента США, підтримка з боку наших партнерів буде нарощуватися.