Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.03.2022, 20:40

О. Данілов: Ми зараз народжуємося заново як нація

Ми зараз заново народжуємося як нація. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону у середу.

За його словами, українські воїни стримують наступ росіян на всіх напрямках, ворог «майже нікуди не рухається», і це визнає сам агресор. «Плани, які в них були, зруйновані», - сказав О. Данілов, додавши, що зараз ворог намагається перегрупуватися, щоб спробувати відновити наступальні дії.

Водночас, зазначив Секретар РНБО України, «те, що робить наш сектор безпеки і оборони спільно з громадянським суспільством, з усім народом, - просто неперевершені речі». «Того, що сьогодні відбувається, не було ані у 1991, ані у 2004, ані у 2013 роках. Ми зараз заново народжуємося як нація, - наголосив він.

«Вони малювали собі плани взяти Київ за 3-4 дні. Але у нас є зброя. Зброя, яку ми використовуємо – це наша воля і прагнення до свободи. Нас надихає наш Президент. Уся владна команда, Збройні Сили, вся країна стали пліч-о-пліч, і тому що б ворог там собі не малював, шансів у них нуль», - наголосив О. Данілов.

Говорячи про відсутність в інформаційному полі деяких представників воєнно-політичного керівництва рф, О. Данілов зауважив, що знищення російської федерації президентом путіним триває вже 22 роки. «Їх ніхто не чіпав, вони самі себе знищили», - додав він, зазначивши, що росіяни «побудували собі мильну інформаційну бульбашку і самі у них повірили, і зараз відбувається розплата за це».

За його словами, у росії розпочалося з’ясування стосунків між військовими та спецслужбами, хто ж винен у провалі наступу на Україну. При цьому Секретар РНБО заявив, що заміна генералітету не поможе росіянам перемогти Україну.

Секретар РНБО назвав викликом для України можливість вступу у війну Білорусії, і заявив, що «ми до цього готові». За його словами, путін всіляко, зокрема через надання Білорусії економічних і фінансових преференцій, примушує режим лукашенка розпочати військову операцію, але це йому поки не вдається.

При цьому О. Данілов вкотре наголосив, що у разі вступу білоруської армії у війну вона буде знищена.