Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату21.02.2022, 14:59

О. Данілов: Україна повертатиме тимчасово окуповані території виключно мирним шляхом

danilov_1_press_1-2.jpgЗавдання України – повернути тимчасово окуповані території виключно мирним шляхом. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на прес-конференції у рамках Національного форуму «Безпечні та спроможні громади майбутнього», що проводиться Апаратом РНБО України спільно з Асоціацією малих міст України під патронатом Президента України.

Відповідаючи на запитання журналістів, Секретар РНБО підкреслив, що безпекові питання перебувають на постійному контролі у Президента України Володимира Зеленського. «Органи сектору безпеки і оборони працюють у режимі 24/7», - додав він.

Секретар РНБО України зазначив, що РФ намагається створити «casus belli», підкресливши, що обстріли ведуть не Збройні Сили України, а саме російсько-окупаційні війська.

«Спровокувати нас не вийде. Ми не будемо вести військові дії проти нашого населення», - заявив О. Данілов, додавши, що «план Президента Володимира Зеленського - політико-дипломатичний шлях деокупації територій».

 О. Данілов зазначив, що РФ веде потужну інформаційну кампанію проти України, і закликав «зберігати спокій та не піддаватися паніці». «Наші військові і наше суспільство готові до будь-яких випробувань», - заявив він.