Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.02.2022, 13:50

НКЦК вдруге провів круглий стіл, присвячений розробці відомчих планів з реалізації Стратегії кібербезпеки

Національний координаційний центр кібербезпеки за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» вдруге провів координаційний захід – круглий стіл, присвячений розробці відомчих планів з реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Представники понад 20 державних установ, які взяли участь у заході, розробили інструментарій та підходи до формування дорожньої карти – практичних заходів щодо впровадження та виконання Плану Стратегії.

Керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко у вступному слові підкреслив, що Президент України своїм Указом від 1 лютого 2022 року ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 грудня 2021 року «Про План реалізації Стратегії кібербезпеки України».

003.jpg«Це свідчить як про рівень уваги, так і про рівень контролю за виконанням пунктів Плану», - наголосив він, додавши, що проведення таких заходів сприятиме якісному щорічному внутрішньому плануванню в державних установах.

Активну участь у заході взяли представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Комітету цифрової трансформації України.

Заступник голови Держспецзвʼязку Олександр Потій наголосив, що «забезпечення безпеки держави та кіберпростору країни – наша спільна справа». «Загрози, вразливості та ризики були, є і будуть. Наше спільне завдання – знаходити вразливості, усувати їх, усвідомлювати ризики та мінімізувати їх», - сказав він.