Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату31.01.2022, 17:19

Секретар РНБО України зустрівся з Міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд

canada-jan31 (4).jpgСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд у рамках її візиту до України.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальну безпекову ситуацію у світі та регіоні з огляду на ескалацію російської гібридної агресії, зокрема у зв’язку із майбутнім проведенням спільних російсько-білоруських військових навчань поблизу кордонів України. Також сторони обговорили подальші напрями поглиблення українсько-канадської співпраці.

О. Данілов висловив подяку канадській стороні за всебічну підтримку України та надану практичну допомогу. «Ми вдячні канадському уряду, прем’єр-міністру пану Джастіну Трюдо, всьому канадському народу за цю допомогу», - зазначив він у контексті рішення Канади про виділення негайної підтримки Україні, продовження операції UNIFIER на три роки та збільшення чисельності особового складу навчальної місії в Україні до 400 осіб.

За словами Секретаря РНБО України, безпекова ситуація на кордоні з РФ залишається складною. «Наша держава готова до будь-якого розвитку подій», - сказав він, наголосивши, що з 1 січня 2022 року введений у дію й виконується Закон України «Про основи національного спротиву».

Секретар РНБО України звернув увагу канадської сторони на той факт, що російська агресія, окрім військової складової, включає також кібернетичну, енергетичну та інформаційну. «Для них внутрішня дестабілізація нашої країни – завдання номер один. А паніка – це сестра поразки - зазначив він. - Серед улюблених дезінформаційних наративів, які останнім часом роздмухуються РФ, - це начебто засилля в Україні так званих ультраправих націоналістів».

canada-jan31 (2).jpgО. Данілов відзначив важливість допомоги Україні в протидії гібридній агресії РФ з боку «справжніх друзів та партнерів, одним з яких для нас є Канада». «Нам потрібна зброя для захисту, адже це питання захисту демократії», - додав він.

Своєю чергою, пані Аніта Ананд запевнила у непохитності позиції канадської сторони щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. «Канада підтримувала і буде підтримувати Україну», - зазначила вона, наголосивши на готовності надавати нашій державі всебічну допомогу.

Сторони також домовилися про поглиблення двосторонньої співпраці у сфері кібербезпеки та питаннях розбудови національної системи стійкості.