Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.01.2022, 20:19

О. Данілов поінформував про результати засідання РНБО України

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні під головуванням Президента України Володимира Зеленського у понеділок розглянула питання заходів із забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз, поточного стану справ в економіці, енергетиці, протидії пандемії коронавірусної хвороби тощо.

nsdc-meet-24.01-1.jpgПро це повідомив на брифінгу по завершенні засідання Секретар РНБО України Олексій Данілов.

Секретар РНБО України зазначив, що останнім часом в нашій країні «у ЗМІ з’являється багато парамілітарної белетристики».

Він підкреслив, що ситуація є складною, але повністю контрольованою, і немає жодних приводів для паніки. «Я б дуже просив усіх зберігати спокій,  - зазначив О. Данілов. – Наші Збройні Сили здатні дати відсіч у разі необхідності. Для нас немає нічого нового у тому, що відбувається на сьогоднішній день».

«Жодного авралу, жодних надзвичайних подій чи метушливого гасіння пожеж немає – спокій і зосередженість, - додав він. - Спокій, який влада має забезпечити населенню, і зосередженість у діяльності самої влади із забезпечення національної безпеки в усіх сферах».

Секретар РНБО повідомив, що на засіданні було заслухано доповіді Голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека, керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, Голови Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка. Принагідно О. Данілов високо оцінив роботу українських розвідників, і привітав їх з професійним святом: «Вони дуже якісно працюють, ми отримуємо інформацію, яка є дуже важливою для нашої країни».

Також було заслухано доповіді Міністра оборони України Олексія Резнікова щодо впровадження закону про основи національного спротиву та Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного про готовність ЗСУ до виконання завдань із захисту нашої країни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доповів про позицію міжнародних партнерів України. Голова Служби безпеки України Іван Баканов та Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський доповіли про ситуацію із внутрішньою безпекою.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доповів про стан справ в економіці, Міністр енергетики України Герман Галущенко – про ситуацію в енергетичній галузі. Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко поінформував про заходи з протидії епідемії COVID-19.

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь поінформував про результати локалізації кібератаки на урядові вебресурси, яка сталася проти ночі 14 січня.