Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.12.2021, 15:40

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою.

Під час зустрічі сторони обговорили безпекову ситуацію у світі та регіоні, зокрема, в контексті ескалації гібридної агресії РФ проти нашої держави. Також сторони приділили особливу увагу різним аспектам українсько-японського співробітництва та визначили напрями його подальшого розширення.

Секретар РНБО України висловив подяку японській стороні за надану Україні допомогу та послідовну позицію щодо підтримки нашої держави на міжнародній арені. «Ваша допомога для нас є дуже суттєвою. Ми високо цінуємо це партнерство», - сказав він.

Аналізуючи поточну безпекову ситуацію в регіоні, О. Данілов зазначив, що нині головною метою РФ є «внутрішня дестабілізація України через енергетичну кризу, інформаційну та кіберагресію». «Ми повністю розуміємо ситуацію та маємо спокійну, виважену позицію на основі якісних даних», - наголосив він.

За словами О. Данілова, актуальним та перспективним є продовження співробітництва між Україною та Японією у сфері кіберпезпеки, зокрема, в контексті підписання у березні ц.р. меморандуму про співробітництво між Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України і Національним центром готовності до інцидентів та стратегії кібербезпеки Японії.

Сторони також розглянули перспективи розвитку співробітництва в інших сферах і відзначили збільшення товарообігу між Україною та Японією попри пандемію COVID-19.

Своєю чергою, пан Кунінорі Мацуда наголосив на принциповій позиції японської держави щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України над тимчасово окупованими територіями. За його словами, Японія і надалі підтримуватиме Україну на міжнародних майданчиках, зокрема, на рівні G7.

Пан Посол також зазначив, що Японія та Україна є важливими партнерами, і висловив переконання у важливості подальшого розширення українсько-японської співпраці.