Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.12.2021, 19:19

Секретар РНБО України Олексій Данілов зустрівся з Послом Латвії в Україні Ілгварсом Клявою

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальну безпекову ситуацію у світі та регіоні, приділивши основну увагу ситуації на Сході України в контексті триваючої гібридної агресії РФ. Сторони також торкнулися питання українсько-латвійського співробітництва та окреслили перспективні напрями його поглиблення.

PL_16_12_2.jpgЗа словами О. Данілова, незважаючи на те, що ситуація на фронті у зв’язку з агресивними діями РФ залишається складною, Україна готова дати агресорові адекватну відповідь. «Ми готові до будь-якого розвитку подій. З 1 січня наступного року повністю запрацює Закон України «Про основи національного спротиву», наші сили територіальної оборони і спроможність суспільства до опору будуть значно посилені», - сказав він.  

Секретар РНБО України також наголосив, що російський агресор не обмежується військовим виміром, а намагається діяти в Україні через свою «п’яту колону».

О. Данілов також підкреслив, що для ефективної протидії агресивним діям РФ необхідна консолідація зусиль «справжніх партнерів». «Латвія та інші країни Балтії розуміють, що таке РФ», - додав він.

PL_16_12_3.jpgСвоєю чергою, пан Ілгварс Клява запевнив у незмінності підтримки Латвією України на її шляху до відновлення суверенітету і територіальної цілісності над тимчасово окупованими територіями. Пан Посол повідомив, що нещодавно відвідав район проведення Операції Об’єднаних сил, де під час спілкування з військовослужбовцями «на власні очі побачив, як вони захищають країну та існування своєї нації».

Також він висловив готовність його країни поглиблювати співробітництво між нашими державами та надалі підтримувати Україну на міжнародній арені.