Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.12.2021, 16:17

О. Данілов провів засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою

Під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова відбулося чергове засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України.

Під час засідання було розглянуто стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України», уведеного в дію Указом Президента України від 13 серпня 2021 року № 357.

voda (3).jpgВідкриваючи засідання, О. Данілов акцентував увагу на неприпустимості зниження виконавчої дисципліни під час виконання рішень РНБО України, уведених у дію указами Президента України Володимира Зеленського.

Зокрема було наголошено не необхідності виконання Кабінетом Міністрів України у належний термін ряду завдань у сфері безпеки водних ресурсів щодо: розробки та внесення на розгляд Верховною Радою проєктів законів щодо внесення змін до Податкового кодексу України стосовно встановлення рентної плати за спеціальне використання морської води, продовження строку дії Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, посилення відповідальності суб’єктів господарювання за буріння та використання свердловин для добування підземних вод без належних дозвільно-погоджувальних документів, розширення джерел формування державного фонду розвитку водного господарства тощо.

Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України доручено забезпечити проведення у визначений термін інвентаризації об’єктів інфраструктури водного господарства України, створення електронної карти водних ресурсів України та впровадження на постійній основі процесу їх моніторингу.

voda (1).jpgОкрему увагу учасники засідання приділили питанню вдосконалення нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки та якості питної води, призначеної для споживання людиною.

Секретар РНБО України також наголосив на необхідності максимальної активізації зусиль місцевих органів влади у питаннях затвердження регіональних та місцевих програм розвитку водного господарства та програм у сфері питної води, питного водопостачання та водовідведення.

Участь у засіданні також взяли представники центральних органів виконавчої влади, науково-дослідних установ, фахівці Апарату РНБО України.