Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.11.2021, 09:58

О. Данілов завершив робочий візит до Канади

19-21 листопада ц.р. українська делегація на чолі з Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим взяла участь у роботі Halifax International Security Forum у м. Галіфакс, Канада.

У рамках роботи Форуму було проведено ряд зустрічей, присвячених обговоренню актуальних загроз та безпековому співробітництву України з державами-партнерами.

Зокрема, делегація зустрілася з Міністеркою національної оборони Канади Анітою Ананд, заступницею національної оборони Канади Джоді Томас, делегацією сенаторів США на чолі з Членом Комітету із закордонних відносин, Головою Підкомітету з європейської та регіональної безпекової співпраці Джін Шахін та Співголовою Комітету із закордоних відносин Сенату США Джимом Рішем.

Під час зустрічей О. Данілов наголосив на важливості консолідації зусиль цивілізованого світу для протидії агресивній політиці РФ та готовності України протистояти державі-агресору за будь-якого розвитку подій.

Секретар РНБО України висловив подяку канадським та американським партнерам за всебічну допомогу та підтримку України і висловився за поглиблення безпекової співпраці зі США та Канадою.

Крім того, українська делегація взяла участь у сесії на тему: «Ukraine: Lіberty On the Line». У форматі Chatham-house було обговорено ситуацію на українських кордонах, важливість просування євроатлантичної інтеграції України для забезпечення безпеки в регіоні, необхідність жорсткої реакції цивілізованого світу на провокації РФ та сповідування солідарної позиції євроатлантичною спільнотою.

До складу української делегації також увійшли заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник Міністра оборони України Анатолій Петренко, Тимчасовий повірений у справах України в Канаді Андрій Буквич, аташе з питань оборони полковник Віктор Сіромаха, військовий аташе полковник Андрій Шмілик.