Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.11.2021, 14:55

О. Соловйов провів засідання робочої групи при Апараті РНБО з підготовки пропозицій щодо імплементації до національного законодавства положень Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції

18 листопада ц.р. під головуванням заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Соловйова відбулося чергове засідання робочої групи при Апараті РНБО України з підготовки пропозицій щодо імплементації до національного законодавства положень Конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я.

Відкриваючи засідання, О. Соловйов зазначив, що головною метою національної політики в сфері охорони здоров’я є захист життя та здоров’я населення від можливого негативного впливу застосування фальсифікованої медичної продукції. «Очевидно, що для зменшення ступеню тяжкості наслідків застосування фальсифікованої медичної продукції необхідно провести серйозну роботу щодо розробки насамперед дієвих правових норм, які дозволять правоохоронним органам притягати злочинців до відповідальності», - наголосив він.

Член робочої групи, доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України Наталія Гуторова презентувала присутнім останній варіант відповідних змін до законодавства.

Зважаючи на актуальність проблеми, заступник Секретаря РНБО України доручив членам робочої групи у двотижневий термін надати остаточні зауваження та пропозиції до розглянутих проєктів змін до законодавчих актів.

За результатами діяльності робочої групи має бути розроблено ряд проєктів змін до чинного законодавства, ухвалення яких сприятиме розв’язанню проблем, спричинених обігом та застосуванням фальсифікованої медичної продукції. Відповідні матеріали після узагальнення будуть направлені до Кабінету Міністрів України для подальшого опрацювання.