Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату05.11.2021, 15:34

Фахівці Апарату РНБО України взяли участь в онлайн семінарі з захисту критичної інфраструктури

2-4 листопада ц.р. у рамках співпраці між Апаратом РНБО України і Фондом цивільних досліджень та розвитку Сполучених Штатів Америки (CRDF Global в Україні) (за підтримки Державного департаменту США) було проведено триденний теоретичний та практичний онлайн семінар на тему захисту критичної інфраструктури.

Участь у семінарі взяли понад 140 представників державних та регіональних органів влади, а також найбільших операторів об’єктів критичної інфраструктури України.

Метою заходу стало підвищення загального та професійного рівня знань у сфері захисту критичної інфраструктури, ознайомлення з передовими підходами США, країн-членів ЄС та НАТО до захисту критичної інфраструктури.

Учасники обмінялися досвідом і вдосконалили знання у питаннях захисту, планування безпеки та стійкості критичної інфраструктури, оцінки фізичних і кіберзагроз для критично важливої інфраструктури, управління ланцюгами поставок КІ, аналізу, оцінювання та управління ризиками для КІ.

Також учасники обговорили стан та проблеми української національної системи захисту критично важливої інфраструктури, поділилися думками щодо планів та можливостей розвитку освіти в галузі ЗКІ/БСКІ, обміну інформацією та даними розвідки, побудови ефективних державно-приватних партнерств. Також увага була приділена питанням галузевого захисту життєво важливої інфраструктури, зокрема, енергетики, комунікацій, транспортного сполучення та водопостачання.

Крім того, було акцентовано на «п’яти К», незамінних для побудови й підтримки ефективної національної програми захисту критичної інфраструктури: координації, колаборації, кооперації, комунікації та концентрації.

До проведення практичного семінару були залучені провідні міжнародні фахівці з кібербезпеки, зокрема виконавчий директор Nauset National Security Group LLC Рональд Беарс, старший керівник стратегічних проектів компанії F24 AG, доктор Алессандро Лазарі, заступник директора Центру передового досвіду НАТО з питань захисту від тероризму (COE-DAT) в Анкарі, полковник Деніел В. Стоун, співзасновник компанії SimSpace Лі Россі, керівник консалтингової компанії Incovate Solutions LLC Тодд Інскіп, радниця Національного агентства з надзвичайних ситуацій Фінляндії Катрі Ліеккіла, менеджерка з кібербезпеки KPMG Мартіна Кастільоні.

Захід став другим із запланованих практичних семінарів на тему захисту критичної інфраструктури в Україні. Навчання продовжиться у 2022 році.