Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.10.2021, 12:25

У Києві триває Міжнародна науково-практична конференція «Протидія кіберзагрозам у сучасному безпековому середовищі: актуальні питання теорії та практики»

GATE_AO_08148.JPGНаціональний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України спільно з Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України за підтримки представництва USAID в Україні проводять Міжнародну науково-практичну конференцію: «Протидія кіберзагрозам у сучасному безпековому середовищі: актуальні питання теорії та практики».

Відкриваючи конференцію, керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко зазначив, що протидія кіберзлочинності є однією з ключових стратегічних цілей, передбачених новою Стратегією кібербезпеки України, затвердженою Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 447. «У Стратегії велика увага приділяється боротьбі з кіберзлочинністю, кібертероризмом, кібершпигунством», - сказав він.

За словами С. Прокопенка, у цьому контексті необхідно посилити матеріально-технічні спроможності судових експертів, які здійснюють дослідження комп’ютерної техніки, програмних продуктів, комунікаційних систем, а також залучати до цієї роботи приватних експертів.

GATE_AO_08321.JPGУчасники конференції обговорюють сучасні світові тенденції протидії кіберзлочинності, проблемні питання нормативно-правового та технічного регулювання розслідування кіберінцидентів, особливості збору цифрових доказів та розслідування ransomware-атак, питання судово-експертного, техніко-криміналістичного та науково-технічного забезпечення протидії кіберзлочинності, питання розбудови державно-приватного партнерства та посилення міжнародного співробітництва у сфері кібербезпеки.

Конференція об’єднала представників основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки, провідних вітчизняних експертів, науковців, представників міжнародних організацій.