Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.10.2021, 10:34

Апарат РНБО України розробив Глосарій, який рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією АР Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей

З метою деструктивного інформаційного впливу, маніпуляцій суспільною думкою російські спецслужби інфільтрують в український і світовий інформаційний простір назви, терміни та словосполучення, за допомогою яких намагаються легітимізувати псевдодержавні утворення на Сході України, спробу анексії Криму, просувати російські пропагандистські стратегії.

Для протидії російським агресивним зовнішньополітичним інформаційним стратегіям Апаратом РНБО України у співпраці з Національною академією наук України із залученням профільних органів державної влади розроблено «Глосарій назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей».

У створенні Глосарію взяли участь Центр протидії дезінформації, Офіс Президента України, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерство внутрішніх справ України, Офіс Генерального прокурора, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України, Головне управління розвідки Міністерства оборони України та Державна прикордонна служба України.

Глосарій рекомендовано для використання органами державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, організаціями громадського сектору.

З електронною версією Глосарію можна ознайомитися ТУТ.