Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.10.2021, 14:33

Секретар РНБО України відвідав підприємство оборонного сектору ПрАТ «Науково-виробниче об'єднання «Практика»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відвідав акціонерне товариство «Науково-виробниче об’єднання «Практика», яке виконує контракти для Збройних Сил України в рамках державного оборонного замовлення.

Практика_1.jpegЗа словами Секретаря РНБО України, одним з пріоритетів реформування оборонно-промислового комплексу є стимулювання приватної підприємницької ініціативи у виконанні завдань розвитку вітчизняного ОПК, розбудова державно-приватного партнерства. «Маємо забезпечувати приватні підприємства, які працюють на перемогу нашої країни у війні, достатнім обсягом замовлень», - зазначив він.

Секретар РНБО України відвідав виробничі та експериментальні цехи ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика». Генеральний директор підприємства Олег Висоцький ознайомив О. Данілова з етапами виробництва військової техніки, що її виготовляє «Практика» в рамках виконання державного оборонного замовлення.

Практика_3.jpegЗокрема Секретар РНБО України ознайомився з процесом модернізації БТР-60/70, а також з виробництвом бойових броньованих колісних машин «Козак-2», «Козак-2М1», «Козак-5». За словами О. Висоцького, бронеавтомобілі сімейства «Козак» сьогодні не мають конкурентів серед вітчизняних зразків, а у світі з ними «конкурують до 10 виробників».

За останній час у машинах «Козак» застосовано понад 40 новацій, необхідних для їх ефективного використання в сучасних бойових умовах. Зокрема особливу увагу приділяється протимінному та балістичному захисту, встановленню бойових модулів з дистанційним керуванням, підвищений ергономічності тощо.

Фотогалерея