Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.10.2021, 10:51

О. Соловйов провів зустріч з представниками Комітету з питань охорони здоров’я Американської торговельної палати в Україні

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов разом із фахівцями Апарату РНБО України провів зустріч з представниками Комітету з питань охорони здоров’я Американської торговельної палати в Україні.

Під час зустрічі О. Соловйов зазначив, що Апарат Ради відповідно до законодавства та в межах компетенції аналізує стан забезпечення національної безпеки з метою своєчасної ідентифікації реальних і потенційних загроз національним інтересам України, зокрема, в сфері охорони здоров’я.

Сторони обговорили питання розширення доступу українських пацієнтів до медичної продукції, проблеми боротьби з фальсифікацією ліків, «сірим» імпортом та контрабандою медичної продукції, на які поширюється Конвенція Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я.

О. Соловйов звернув увагу присутніх на важливість наближення норм відповідного вітчизняного законодавства до законодавства країн-членів ЄС у товарів у сфері обігу лікарських засобів та іншої медичної продукції.