Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.09.2021, 17:54

Заступник Секретаря РНБО України О. Соловйов 28 вересня 2021 року в рамках робочої поїздки відвідав заклади охорони здоров’я Тернопільщини

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов 28 вересня 2021 року в рамках робочої поїздки відвідав заклади охорони здоров’я Тернопільщини, які, зокрема, визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» відбулася зустріч О. Соловйова із завідувачами відділень стаціонару, адміністрацією лікарні на чолі з директором Андрієм Артимовичем, під час якої обговорено проблемні питання функціонування медичної галузі та закладу в умовах медичної реформи, зокрема, з огляду на ускладнення епідемічної ситуації в державі та в області, та шляхи їх розв’язання.

О.Соловйов відзначив високий рівень готовності лікарні до надання медичної допомоги, зокрема, пацієнтам із захворюванням на COVID-19, та належний рівень забезпечення лікарськими засобами, підкреслив високий професіоналізм медичних працівників лікарні, зокрема, завідуючої інфекційним відділенням Ольги Дивоняк.

У місті Кременець заступник Секретаря РНБО України відвідав КНП «Кременецька опорна лікарня», де разом з директором КНП Павлом Кісілем провів зустріч із завідувачами лікувальних підрозділів закладу, головою Кременецької міської громади Андрієм Смаглюком, заступником голови Кременецької РДА Василем Хортиком, на якій було обговорено проблемні питання у сфері охорони здоров’я. О. Соловйов відвідав відділення для лікування хворих на COVID-19 та відзначив високу професійну підготовку лікарів і медичних сестер при наданні медичної допомоги, зокрема, пацієнтам із захворюванням на COVID-19.

Крім того, заступник Секретаря РНБО України обговорив із головою Кременецької міської ради питання щодо фінансово-економічного потенціалу громади та ефективного управління наявними ресурсами. У цьому контексті    О. Соловйов наголосив на важливості створення максимально чітких і прозорих умов функціонування місцевих громад в Україні та виконання завдань, визначених рішенням Ради національної безпеки і оборони України від            15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», уведеним у дію Указом Президента України від                   29 квітня 2021 року № 180, який є фундаментальним для розбудови системи взаємодії центральної та місцевої влади.