Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.09.2021, 17:36

Заступник Секретаря РНБО України О. Соловйов 28 вересня 2021 року в рамках робочої поїздки до Тернопільської області взяв участь у спільному засіданні Колегії Міністерства охорони здоров’я України та Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов 28 вересня 2021 року в рамках робочої поїздки до Тернопільської області взяв участь у спільному засіданні Колегії Міністерства охорони здоров’я України та Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти.

Під час засідання Колегії О. Соловйов акцентував увагу присутніх, що обговорення питань кадрового забезпечення медичної галузі, передбачених порядком денним засідання, є вкрай актуальним. Комісія ООН із зайнятості у сфері охорони здоров’я та економічного зростання визначила, що прогнозована глобальна нестача медичних працівників до 2030 року сягне 18 млн. осіб.

«Враховуючи поточну ситуацію в Україні, проблема забезпечення системи охорони здоров’я лікарями і медичними сестрами є питанням національної безпеки. За деякими напрямами – педіатрія, вірусологія, епідеміологія, інфекційні хвороби та інше – рівень наявного дефіциту спеціалістів в Україні набуває загрозливого характеру. Тому нині дуже важливими є питання забезпечення підготовки медичних працівників, визначення механізмів їх подальшого працевлаштування відповідно до потреб медичних закладів» - підкреслив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.