Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.09.2021, 12:31

Фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» презентував Апарату РНБО України результати дослідження ризиків національній безпеці

Науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Гарань та політичні аналітики Фонду Петро Бурковський і Сергій Шаповалов презентували працівникам Апарату Ради національної безпеки і оборони України результати соціологічного моніторингу впливу пандемії коронавірусу на українське суспільство (2020 – 2021 рр.).

Також було представлено результати двох репрезентативних регіональних досліджень, проведених у липні 2021 року на території Одеської та Харківської областей. Метою дослідження стало вивчення громадської думки щодо суспільно-політичних тенденцій у цих регіонах.

Серед питань, що вивчалися, - сприйняття громадянами загроз для себе особисто та для країни загалом, оцінка наслідків пандемії, вразливість до російського впливу, чинники, які впливають на соціальну напруженість у регіоні, а також структура медійного споживання.

Під час дослідження експерти звертали увагу на фактори, які можуть впливати на здатність держави забезпечити національну безпеку, внутрішню стабільність та ефективність протидії зовнішнім загрозам. Висновки за результатами дослідження можуть стати у нагоді під час напрацювання заходів до захисту національних інтересів та національної безпеки України.

Наприкінці зустрічі представники Фонду надали свої висновки та рекомендації щодо заходів з реагування на критичні показники, що можуть впливати на безпекову ситуацію в країні.