Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.09.2021, 11:26

Фахівці Апарату РНБО України спостерігають за перебігом навчальних зборів з особливим складом бригад тероборони у рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021»

Фахівці Апарату Ради національної безпеки і оборони України спостерігають за перебігом навчальних зборів з особливим складом бригад територіальної оборони у рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2021».

Метою навчальних зборів з військовозобов’язаними та резервістами підрозділів територіальної оборони, які триватимуть до 1 жовтня, є підвищення рівня готовності підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням, забезпечення умов надійного функціонування органів державної влади, своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони територій та захисту населення, участі в запровадженні та здійснення правового режиму воєнного стану відповідно до стандартів НАТО.

zbory_mob_1.jpgУ липні Президент України підписав Закон України «Про основи національного спротиву», який передбачає комплекс важливих заходів, що мають на меті розвиток територіальної оборони та руху опору, впровадження системи підготовки населення до національного спротиву.

У роботі над цим важливим законом, який підготовлений з урахуванням досвіду, набутого Україною за сім років гібридної російської агресії, та досвіду країн-членів НАТО, також брали участь фахівці Апарату РНБО України.

Загалом у навчанні «Об’єднані зусилля – 2021», основною метою якого є підвищення оборонних спроможностей України та покращення взаємосумісності зі Збройними силами держав-членів НАТО, задіяно близько 12,5 тис. військових та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

До проведення стратегічного командно-штабного навчання для спільного виконання навчально-бойових завдань залучено військові підрозділи 15 країн, серед яких 11 країн-членів НАТО та 4 країни-партнери. В основу практичних дій покладено виконання спільних завдань сил і засобів Збройних Сил України та держав-партнерів (членів НАТО).

Працівники Апарату РНБО України як спостерігачі також візьмуть участь у багатонаціональних українсько-американських військових навчаннях Rapid Trident-2021.