Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.09.2021, 10:49

Фахівці НКЦК провели навчальний захід із серії «Управління вразливостями» для технічних спеціалістів банківського сектору

Фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони України провели навчальний захід із серії «Управління вразливостями» (VDP) за підтримки Фонду цивільних досліджень і розвитку США в Україні (CRDF Global).

У третій програмі із серії «Управління вразливостями» взяли участь 30 профільних технічних спеціалістів банківського сектору, які спеціалізуються на пентесті, з 16 приватних банківських установ та 13 банків-об’єктів критичної інфраструктури.

trening 1709_1.jpgМетою таких заходів є покращення практичних навичок з виявлення вразливостей в інформаційних системах та забезпечення комплексного кіберзахисту в основних суб’єктах забезпечення кібербезпеки, державних установах, об’єктах критичної інфраструктури та інших організаціях в рамках державно-приватного партнерства.

На першому етапі, який тривав чотири тижні, учасники навчального заходу тестували інформаційні системи для виявлення вразливостей та опрацьовували взаємодію при інформуванні про інциденти і вразливості.

Під час другого, двотижневого етапу учасники виконували практичні завдання на об’єкті працевлаштування учасника і перевіряли свої інформаційні системи. Під час третього етапу відбулося тестування периметра кібербезпеки, й учасники заходу надали відповідні звіти до НКЦК за підсумками навчання.

trening 1709_3.jpgПереможець шеститижневого тренінгу VDP для працівників банківської сфери отримав запрошення стати ментором релевантних навчань на рівні з фахівцями від НКЦК, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національного банку України, Запорізької атомної електростанції, Депозитарію цінних паперів. Також перші шість переможців програми отримали доступ до HACKTHEBOX платформи для вдосконалення навичок та вмінь. Усі учасники отримали сертифікати, а Голова Національного банку України окремо відзначив подяками трьох найкращих.

Навчання для вдосконалення навичок фахівців з кібербезпеки для суб’єктів забезпечення кібербезпеки держави, критичної інфраструктури та інших підприємств вже другий рік поспіль успішно проводяться НКЦК у рамках державно-приватного партнерства з CRDF Global в Україні. Навчальний курс VDP для фінансового сектору України залучив також Центр кіберзахисту Національного банку, щоб працівники банківської сфери відпрацьовували навички у знайомих специфічних для цієї сфери інтерфейсах.