Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.09.2021, 09:17

О. Данілов провів зустріч з Президентом аналітичного центру «Атлантична рада» Дж. Гербстом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Президентом аналітичного центру «Атлантична рада», експослом США в Україні Джоном Гербстом.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань українсько-американського співробітництва, особливу увагу приділивши співпраці у військовій сфері, зокрема, збільшенню військової допомоги США Україні.

Gerbst 1309_2.jpgЗа словами О. Данілова, подальше поглиблення співпраці між нашими країнами, зокрема, в частині обміну досвідом між українськими та американськими військовими, «матиме кумулятивний ефект».

Сторони також обмінялися думками щодо безпекової ситуації в Європі та світі, зокрема, в контексті агресивних дій РФ в басейні Чорного та Азовського морів та завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Секретар РНБО України вкотре наголосив, що «Північний потік-2» є серйозним безпековим викликом не лише для України, а і для всієї Європи. «Питання не лише в економічній складовій. Виникає, наприклад, питання, як росіяни будуть охороняти «Північний потік-2»? Цей газогін стане серйозним випробуванням для всіх», - сказав О. Данілов.

Окрему увагу сторони приділили нещодавній зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом США Джозефом Байденом у Білому домі.

Gerbst 1309_3.jpgПан Гербст висловив переконання щодо успішності візиту В. Зеленського до Вашингтону. Зокрема, він зазначив, що безпекові питання стали ключовими під час зустрічі президентів. «Президент Байден наголосив на пріоритеті безпеки та необхідності підтримувати Україну», - сказав він, додавши, що відродження діяльності Комісії стратегічного партнерства Україна-США є позивним кроком.

Пан Гербст висловив готовність сприяти просуванню питання стосовно необхідності надання Україні чітких безпекових гарантій та збільшення санкційного тиску на РФ, зокрема, через будівництво «Північного потоку-2».