Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.09.2021, 17:26

О. Данілов провів нараду з питань створення кібервійськ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо виконання рішення РНБО України від 14 травня 2021 року «Про невідкладні заходи з кібероборони держави», уведеного в дію Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 446.

Відповідно до цього Указу Кабінетові Міністрів України доручено у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо створення та функціонування у системі Міністерства оборони України кібервійськ.

Участь у нараді взяли Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, Генеральний директор Директорату трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України Сергій Максимов та його заступник Сергій Галушко, заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк, фахівці Апарату Ради.

Відбувся обмін думками стосовно обсягу матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідних для створення та забезпечення їх належного функціонування, комплектування особового складу кібервійськ, їх основних завдань тощо.