Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.08.2021, 13:55

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з представниками Світового Конгресу Українців

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з представниками Світового Конгресу Українців (СКУ) на чолі з Президентом СКУ Павлом Гродом.

Під час зустрічі було обговорено перспективи співпраці у питаннях протидії російській гібридній агресії, зокрема, в інформаційній сфері. Відбувся обмін думками щодо внутрішньої ситуації в Україні у контексті російської агресії, перебігу реформ та підтримки нашої держави на міжнародній арені.

Йшлося також про небезпеку «Північного потоку-2» для України і Європи у цілому.

sku_1.jpg«Російська агресія – це виклик усьому світові. Але тимчасово окуповані території Криму, частини Донецької та Луганської областей обов’язково повернуться під контроль України», - заявив Секретар РНБО України.

Своєю чергою, Президент СКУ зазначив, що Конгрес веде активну просвітницьку роботу, докладає усіх зусиль до підтримки України, зокрема, її європейських та євроатлантичних прагнень, та протидії російській пропаганді. «Ми прагнемо розбудувати «український світ» на противагу «руському миру», - сказав П. Грод.

Він також висловив готовність СКУ долучитися до роз’яснення санкційної політики України за її межами, зазначив, що Конгрес підтримує запровадження санкційних обмежень і вітає початок роботи Кримської платформи.

О. Данілов подякував СКУ за підтримку та активну позицію стосовно відстоювання інтересів України за кордоном.