Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.08.2021, 11:13

О. Данілов: Крим обов’язково повернеться додому, це питання часу

Кримський півострів обов’язково повернеться під контроль України, це питання часу. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час виступу у рамках тематичної панелі Кримської платформи «Загрози Азовського та ширшого Чорноморського регіону як виклик міжнародній безпеці: консолідація зусиль та пошуки шляхів деокупації».

«Світ бурхливий і рухається дуже швидко. Те, що стосується повернення кримської території додому, до матері України, – це обов’язково відбудеться. Питання часу», - сказав О. Данілов.

Секретар РНБО зауважив, що нині єдиного «рецепту» повернення тимчасово окупованого РФ Криму не існує, і зазначив, що Україна прагне розв’язати цю проблему політико-дипломатичним шляхом. 

«Але хочу підкреслити - якщо постане питання по-іншому, то наша країна буде готова його вирішувати по-іншому, - сказав О. Данілов. – Іноді буває так, що відкривається вікно можливостей, і цим обов’язково треба скористатися. І, повірте, ми цим скористаємося».

Водночас Секретар РНБО заявив, що у будь-якому випадку для України головним є життя людей, і це «дуже важливо для нас, для Президента Володимира Зеленського». Він нагадав, що за останні вісім років Україна втратила 13 тисяч захисників, життя яких ніхто не поверне.

«Повернення Криму додому відбудеться обов’язково, а яким чином - залежатиме від багатьох обставин», - підсумував він.