Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.08.2021, 16:55

О. Данілов: Маємо зацікавити кожну територіальну громаду до участі у реалізації екологічної ініціативи «Масштабне залісення України»

Міжвідомча робоча група з питань збереження та відтворення лісів під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова розглянула у четвер питання про стан реформування лісового господарства та реалізації екологічної ініціативи «Масштабне залісення України».

За словами О. Данілова, Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати засідання РНБО України з цього важливого питання.

Учасники наради обговорили, зокрема, стан виконання завдань, визначених Указом Президента України від 23 березня 2021 року № 111, яким уведено в дію рішення РНБО України від 23 березня 2021 року «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», та Указом Президента України від 7 червня 2021 року № 228 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів».

Серед іншого, йшлося про шляхи розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, насамперед у частині обліку, захисту, використання та відновлення лісів, а також про реорганізацію лісогосподарських підприємств та вдосконалення фінансової системи лісового господарства.

У цьому контексті О. Данілов акцентував на важливості прискорення проведення національної інвентаризації лісів. «У нас понад 10 млн га лісового фонду, і цей актив має приносити економічну, екологічну й естетичну користь», - сказав він.

Секретар РНБО України підкреслив важливість вжиття заходів до того, щоб кожна об’єднана територіальна громада була зацікавлена в участі у реалізації екологічної ініціативи «Масштабне залісення України».

У нараді взяли участь, зокрема, заступник Секретаря РНБО України Олексій Соловйов, Голова Державного агентства лісових ресурсів України, представники інших профільних міністерств і відомств, громадських організацій, науковці, фахівці Апарату РНБО України.