Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.08.2021, 18:05

О. Данілов: Маємо забезпечити виконання в повному обсязі Указів Президента В.Зеленского щодо введення в дію рішень РНБО України

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відповідно до доручення Президента України Володимира Зеленського провів нараду з питань контролю виконання рішення РНБО України від 19 березня 2021 року «Щодо стану справ у сфері надрокористування», введеного в дію Указом Президента України від 25.03.2021 № 122; рішення РНБО України від 2 квітня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного в дію Указом Президента України від 03.04.2021 № 140; рішення РНБО України від 14 травня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного в дію Указом Президента України від 21.05.2021 № 203.

Відкриваючи нараду, Секретар РНБО зазначив, що виконання Указів Глави держави щодо введення в дію рішень РНБО має бути забезпечено в повному обсязі.

Також О.Данілов звернув особливу увагу на важливість проведення ретельної перевірки Державною службою геології та надр України ліцензій на користування надрами, зазначивши, що надання великої кількості таких ліцензій одній особі, що спостерігалося у минулих роках, може свідчити про ймовірні правопорушення. Також, сказав він, відомство має вести системний моніторинг видобутку корисних копалин.

О. Данілов акцентував на необхідності підвищення ефективності забезпечення реалізації обмежувальних заходів у повному обсязі, що потребує максимальної співпраці і взаємодії між Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ України, Офісом Генерального прокурора та іншими центральними органами виконавчої влади.

«Треба переводити всі процеси відносно кожного суб’єкта санкційних списків у максимально публічну площину. «Таргани» бояться світла, і Президент включив його на другий день після виборів, - сказав О. Данілов. – Потрібно забезпечити системну комплексну роботу щодо контролю виконання рішень РНБО».

«Позиція нейтралітету неприйнятна, - додав Секретар РНБО України. – У питаннях діяльності кримінального світу має бути поставлена крапка».

Суб’єкти внесення санкційних пропозицій разом із зацікавленими відомствами мають на наступному тижні представити результати проведеної роботи.

Під час наради також йшлося про доцільність внесення змін до законодавства у частині вдосконалення порядку застосування санкцій.

Звіти про результати роботи всіх суб’єктів, які залучені до виконання рішень РНБО України, введених в дію Указами Глави держави, було вирішено заслуховувати щотижня.

У нараді взяли участь, зокрема, Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, Голова Служби безпеки України Іван Баканов, заступник Генерального прокурора Максим Якубовський, Голова Державної митної служби України Павло Рябікін, Голова Національної поліції України Ігор Клименко, Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах, перший заступник Міністра економіки України Володимир Гринюк, заступник Керівника Офісу Президента України Олег Татаров, заступник Секретаря РНБО України Олексій Соловйов, фахівці Апарату РНБО України тощо.