Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.04.2021, 18:11

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Керівником БНБ Республіки Польща П. Солохом у режимі онлайн

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів перемовини з Керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом.

solax_danilov_1.jpgПід час спілкування сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, особливу увагу приділивши питанню ескалації гібридної агресії РФ і загострення на лінії розмежування на Сході України та ситуації в окупованому Криму.

О. Данілов зазначив, що за останній час РФ накопичила велику кількість війська на кордоні з Україною, метою присутності якого є провокування України та її партнерів.

За його словами, військове угрупування ворога поблизу кордонів України на північно-східному напрямку нараховує десятки тисяч військовослужбовців. «Ми моніторимо ситуацію цілодобово і розробляємо різні сценарії реагування», – сказав Секретар РНБО України, додавши, що «українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії, і наше військо готове дати відсіч країні-агресору».

На переконання О. Данілова, консолідація зусиль з нашими стратегічними партнерами для ефективної протидії державі-агресору є вкрай важливою. «Ми цінуємо допомогу країн-членів НАТО, зокрема, Польщі, і сподіваємося на подальше поглиблення співпраці», –  додав він.

Користуючись нагодою, Секретар РНБО України запросив Керівника БНБ Республіки Польща відвідати Київ у зручний час для більш поглибленого обговорення питань співпраці між безпековими відомствами двох країн, що були, зокрема, розглянуті під час спільної зустрічі з керівником БНБ Павелом Солохом та президентом Польщі Анджеєм Дудою в березні ц.р.

Своєю чергою, П. Солох запевнив у непохитній підтримці Польщею суверенітету і територіальної цілісності України, наголосивши, що «Росія несе відповідальність за підвищення напруги», і польська сторона продовжує засуджувати позицію РФ на міжнародних майданчиках.

Керівник БНБ Республіки Польща зазначив, що українсько-польські відносини «це не лише спільний інтерес, але й відносини дружби» та висловив зацікавленість у проведенні двосторонньої зустрічі найближчим часом.