Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.02.2021, 20:04

О. Данілов: Зрада не має термінів давності

Рада національної безпеки і оборони України своїм рішенням позбавила деяких представників вищого офіцерського складу державних нагород України і військових звань України.

Про це повідомив Секретар РНБО України Олексій Данілов по завершенні засідання 26 лютого ц.р.

РНБО України ухвалила рішення про застосування згідно із Законом України «Про санкції» від 14 серпня 2014 року № 1644-VII санкційних обмежень відносно осіб, які причетні до спроб окупації Криму, підтримки збройної агресії Російської Федерації, тих, хто підозрюються у державній зраді і дезертирстві.

Санкціями передбачається позбавлення ряду осіб державних нагород України і військових звань України. Щодо цих осіб, наголосив О. Данілов, застосовано «максимальний пул санкцій».

Зокрема санкції застосовуються відносно 10 осіб вищого офіцерського складу Збройних Сил України, Служби безпеки України, Управління державної охорони, Національної гвардії України, Міністерства надзвичайних ситуацій та інших правоохоронних органів та силових відомств: у минулому контр-адмірала Дениса Березовського, у минулому генерал-майора Станіслава Шапортова, у минулому генерал-майора юстиції Сергія Няньчура, у минулому генерал-майора Юрія Котовського, у минулому генерал-майора Олександра Якименка, у минулому генерал-майора Володимира Тоцького, у минулому генерал-майора Сергія Ганжу, у минулому віце-адмірала Сергія Єлісєєва, у минулому контр-адмірала Дмитра Шакуро, у минулому генерала внутрішньої служби України Віталія Захарченка.