Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.02.2021, 09:09

Секретар РНБО України Олексій Данілов провів зустріч з Послом Японії в Україні Такаші Кураі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальний стан українсько-японських відносин. Зокрема особливу увагу було приділено питанню поглиблення співпраці між безпековими відомствами двох держав у сфері кібербезпеки.

«Сфера кібербезпеки, розширення міжнародної співпраці у питаннях прогнозування і виявлення потенційних і реальних кіберзагроз є одним з найважливіших пріоритетів діяльності РНБО України», - наголосив О. Данілов.

Сторони також обговорили реформу оборонно-промислового комплексу України, зокрема, реформування ДК «Укроборонпром». У цьому контексті О. Данілов підкреслив, що у процесі реформування ОПК для України ключовими пріоритетами залишаються максимальна корпоратизація підприємств та залучення інвестиції з країн-партнерів.

Своєю чергою, пан Посол високо оцінив рішучість української влади у питаннях реалізації санкційної політики та наголосив на незмінності підтримки Японією суверенітету та територіальної цілісності нашої країни.

Сторони домовилися про продовження подальших консультацій щодо поглиблення безпекового співробітництва.