Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату26.01.2021, 11:02

О. Данілов: Реформування Державного концерну «Укроборонпром» має бути узгоджено зі Стратегією розвитку ОПК

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів міжвідомчу нараду з питань «Щодо стану підготовки проєкту основних показників державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки, розвитку авіаційної промисловості та реформування Державного концерну «Укроборонпром».

Відкриваючи нараду, Секретар РНБО України зазначив, що вона проводиться за дорученням Президента України Володимира Зеленського. За словами О. Данілова, Глава держави «занепокоєний процесом формування і виконання державного оборонного замовлення за результатами минулого року».

Зокрема Секретар РНБО України назвав неприпустимим необґрунтований перегляд основних показників ДОЗ протягом року після його затвердження, зазначивши, що це можливо виключно за форс-мажорних обставин.

Учасники наради поінформували про стан підготовки пропозицій щодо проєкту основних показників ДОЗ на 2021 та 2022-2023 роки.

Учасники наради також обговорили питання щодо розвитку авіаційної промисловості та реформування ДК «Укроборонпром».

Секретар РНБО України нагадав, що Президент України 25 червня 2020 року доручив підготувати до розгляду на засіданні РНБО України питання стосовно розвитку авіабудівної галузі України одночасно з розглядом звіту про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу.

«Щодо реформування Державного концерну «Укроборонпром» ще раз наголошую, що напрями та завдання щодо його реформування й розвитку мають бути узгоджені зі Стратегією розвитку ОПК», - заявив він.

Підбиваючи підсумки дискусії, О. Данілов заявив, що суб’єкти планування ДОЗ у 2021 році мають вжити заходів до прискорення формування та внесення на розгляд РНБО України «максимально узгоджених» основних показників ДОЗ на 2021 рік та 2022, 2023 роки. «Планувати ДОЗ та загалом усі питання у секторі безпеки і оборони необхідно системно і якісно», - заявив він.narada DOZ-avia_25.01-1.jpg

О. Данілов також звернувся до учасників наради якнайшвидше подати до Апарату Ради матеріали та пропозиції до рішення РНБО України щодо результатів огляду ОПК, розвитку авіабудівної галузі, Стратегії розвитку ОПК та реформування ДК «Укроборонпром».

У нараді взяли участь, зокрема, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, Міністр оборони України Андрій Таран, голова парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.