Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.01.2021, 18:06

О. Данілов і П. Солох взяли участь у відеоконференції «Демократична і безпечна Білорусь. Погляд з Польщі і України»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов і керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох взяли участь у відеоконференції «Демократична і безпечна Білорусь. Погляд з Польщі і України».

Відкриваючи відеоконференцію, Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща (БНБ РП) Павел Солох нагадав, що ініціатива її проведення виникла під час попередньої зустрічі Секретаря РНБО України з Керівником БНБ РП. За словами П. Солоха, відеоконференція є гарною нагодою обговорити безпекову ситуацію в регіоні.

У своєму вступному слові Секретар РНБО України Олексій Данілов зазначив, що поточна ситуація в Республіці Білорусь є вкрай важливою не лише для України та Польщі, а й для усієї Європи, зокрема, в контексті зростаючого впливу Росії на політичні та суспільні процеси в Білорусі.

У цьому контексті особливої актуальності для України набуває ситуація на українсько-білоруському кордоні через постійно зростаючу присутність Росії в білоруських подіях, сказав він, наголосивши на важливості постійного обміну інформацією про події в Білорусі між безпековими відомствами України та Польщі.

У цьому контексті О. Данілов висловив переконання щодо необхідності створення постійно діючої робочої групи на рівні РНБО України та БНБ РП з питань безпеки в регіоні із подальшим можливим залученням литовської сторони.

«Білорусь – це частина нашої спільної Європи, і її демократичний розвиток вкрай важливий», - зазначив він.

Учасники відеоконференції обговорили поточну ситуацію в Білорусі та можливий подальший розвиток подій, а також вплив російського фактору на внутрішні процеси в цій країні.

Solox2021_1.jpg

Окрему увагу учасники дискусії приділили питанню необхідності дотримання владою Білорусі демократичних стандартів та забезпечення громадянських прав і свобод.

Також участь у відеоконференції взяли директор Центру східних досліджень Адам Еберхардт, позаштатний радник Міністра закордонних справ України Володимир Хандогій, експерт «Українського інституту майбутнього» Ігар Тишкевич, директор International Strategic Action Network Володимир Кобець, заступник Міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач, Заступник Міністра закордонних справ України Василь Бондар, екс-посол Республіки Білорусь в Польщі (2002-2008) Павел Латушко.