Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.12.2020, 15:26

О. Данілов провів міжвідомчу нараду щодо стану виконання ДОЗ у 2020 році та підготовки проєкту основних показників ДОЗ на 2021 рік та 2022, 2023 роки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів міжвідомчу нараду з питання «Щодо стану виконання державного оборонного замовлення у 2020 році та підготовки проєкту основних показників державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки».

Представники міністерств і відомств доповіли про стан виконання планових на 2020 рік основних показників ДОЗ та використання держгарантій, передбачених на поточний рік.

За підсумками дискусії Секретар РНБО України наголосив, що кожен державний замовник має проаналізувати виконання ДОЗ у 2020 році та вжити заходів, щоб допущені помилки не повторилися в майбутньому.

Учасники наради також обговорили стан підготовки проєкту основних показників ДОЗ на 2021 рік та 2022, 2023 роки.

«Основні показники оборонного замовлення мають бути розглянуті на засіданні Ради національної безпеки і оборони України та протягом місяця після набуття чинності закону про Державний бюджет України на відповідний рік затверджені Кабінетом Міністрів України», - наголосив Секретар РНБО України.

DOZ 30.12-1.jpgУ цьому контексті О. Данілов звернувся до державних замовників із закликом якомога скоріше подати пропозиції до проєкту основних показників ДОЗ на 2021 рік та орієнтовних показників обсягів ДОЗ на 2022 і 2023 роки до уповноваженого органу з питань координації оборонного замовлення та до Апарату РНБО України.

При цьому Секретар РНБО України наголосив, що «планування, системний підхід до формування та виконання ДОЗ мають бути фундаментальними, із урахуванням необхідності запровадження стандартів НАТО». «Це дороговказ для нас», - сказав О. Данілов.

Уповноважений орган з питань координації оборонного замовлення має забезпечити розроблення, погодження в установленому порядку проєкту основних показників ДОЗ на 2021 рік та орієнтовних показників обсягів державного оборонного замовлення на 2022 і 2023 роки і подати у двотижневий строк після набрання чинності Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» на розгляд РНБО України.

Учасники наради також обговорили питання щодо підготовки проєктів актів Кабінету Міністрів України у зв’язку із ухваленням Закону України «Про оборонні закупівлі».

Мінстратегпром та Міноборони мають прискорити роботу з подання на розгляд Уряду проєктів актів, необхідних для запровадження нової моделі оборонних закупівель, та внести Урядові пропозиції щодо визначення єдиних підходів у організації оборонних закупівель у 2021 році.