Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.12.2020, 13:57

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Керівником БНБ Республіки Польща П. Солохом у режимі онлайн

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів онлайн-зустріч з Керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом.

Dan-Solox 17 1.jpgПід час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, приділивши особливу увагу подіям у Білорусі та післявиборчій ситуації в Молдові, на яку, за словами О. Данілова, «РФ не має бажання втрачати вплив».

«Вчорашнє рішення парламенту Молдови щодо визнання російської мови мовою міжнаціонального спілкування є дуже небезпечним», - зазначив Секретар РНБО України.

Окрему увагу сторони також приділили питанню боротьби з пандемією COVID-19, зокрема, забезпеченню масової вакцинації населення наших держав.

Dan-Solox 17 2.jpgСекретар РНБО України та Керівник БНБ Республіки Польща висловили впевненість у необхідності активізації подальшої співпраці між безпековими відомствами наших країн у форматі «Люблінського трикутника» з подальшим можливим залученням до взаємодії Румунії з огляду на безпекову ситуацію в Чорному морі та в контексті проведення Саміту НАТО у наступному році.

Крім того, О. Данілов підтримав ініціативу П. Солоха щодо організації на початку наступного року відкритої онлайн-конференції на тему безпекової ситуації в регіоні. Сторони домовились поглибити обмін інформацією між відомствами та розпочати роботу над організацією конференції.