Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.12.2020, 11:28

О. Данілов: Спільно з нашими стратегічними партнерами ми відновимо вітчизняний ОПК

Залучення сучасних технологій та поглиблення співробітництва зі стратегічними партнерами є життєво важливим для розбудови вітчизняного ОПК. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у своєму виступі на конференції Фундації «США-Україна» «Україна у Вашингтоні: розвиток партнерства шляхом інновацій та реформ».

Аналізуючи виклики для України в безпековій та оборонній сфері, О. Данілов наголосив, що військова агресія на Сході України та тимчасова окупація Криму є ключовими загрозами, яким протидіє наша держава. «З лютого 2014 року ми перебуваємо у стані військового конфлікту. Не припиняється потужний інформаційний вплив на нашу країну, і кожного дня ми продовжуємо нашу боротьбу», - зазначив Секретар РНБО України.

Dan-video1.jpgО. Данілов підкреслив, що Указом Президента України Володимира Зеленського від 14 вересня 2020 року № 392 було уведено в дію нову Стратегія національної безпеки України, в якій чітко акцентовано на наявних та потенційних загрозах. «У Стратегії публічно названо РФ державою-агресором і визначено шляхи, якими ми маємо протидіяти агресії», - сказав О. Данілов.

Торкаючись питання реформування сектору безпеки і оборони України в складних умовах протидії зовнішній агресії, О. Данілов назвав розбудову вітчизняного ОПК ключовим пріоритетом державної політики. При цьому, на його думку, важливу роль має взаємодія зі стратегічними партнерами.

«Залучення сучасних технологій та поглиблення співробітництва зі стратегічними партнерами є життєво важливим для розбудови вітчизняного ОПК, – зазначив Секретар РНБО України. – У нас є досвідчені інженери, є технології, і я впевнений, що спільно з нашими партнерами ми відновимо наш ОПК».

У цьому контексті О. Данілов наголосив на важливості реформування ДК «Укроборонпром» та необхідності якомога швидшого завершення процесу трансформації Концерну.

Аналізуючи поточну безпекову ситуацію у Східній Європі, Секретар РНБО України наголосив, що післявиборча ситуація в сусідній Білорусі залишається для України викликом, особливо враховуючи чинник російського гібридного впливу.

О. Данілов висловив щиру подяку американським партнерам за всебічну допомогу, надану Україні. «Ми це дуже цінуємо», - сказав Секретар РНБО України, наголосивши на важливості подальшої активізації спільних зі США безпекових програм.

«Сподіваємось, що після вступу на посаду нового президента США наші відносини набудуть нового змісту», - підсумував О. Данілов.

У панельній дискусії в рамках відеоконференції взяли участь Роберт МакКонннел – координатор Фундації «США-Україна»; Веслі Кларк – генерал армії США у відставці, голова політичного комітету «WesPAC: Securing America»; Філіп Брідлав – генерал-лейтенант ВПС США у відставці, Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі (2013-2016); Бен Ходжес – генерал-лейтенант Армії США у відставці, екс-командувач армією США в Європі; Гордон Мессенджер – генерал Королівської морської піхоти у відставці; Глен Говард – президент «Jamestown Foundation».