Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.12.2020, 11:11

Перший заступник Секретаря РНБО України М. Коваль взяв участь у засіданні Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України

Перший заступник Секретаря РНБО України генерал-полковник Михайло Коваль взяв участь у другому засіданні оновленого складу Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної. Засідання відбулося у форматі відеоконференції.

Під час засідання учасники обговорили широке коло питань порядку денного та прогрес України в реформуванні сектору безпеки і оборони за стандартами НАТО.

Зокрема було розглянуто питання розробки, узгодження та затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2021 рік.

Koval-komisiya.jpgОкрему увагу учасники приділили розробці цілісної державної стратегії стандартизації та створення національної системи переходу на стандарти НАТО, а також оглянули комплексний пакет допомоги НАТО для України та шляхи його оновлення в контексті сумісництва з ключовими документами стратегічного планування сектору безпеки і оборони.

Крім того, було обговорено питання щодо: розробки проекту Стратегії комунікації державної політики євроатлантичної інтеграції України на 2021-2025 роки та відповідного Плану заходів на 2021 рік; впровадження Методичних рекомендації з інтеграції гендерних підходів в систему підготовки фахівців для сектору безпеки і оборони України; розробки та реалізації проекту Україна-НАТО стосовно переходу з військової кар’єри на професійну цивільну.

Також учасники ознайомилися з результатами функціонального обстеження державних органів у сфері євроатлантичної інтеграції та станом розроблення програм професійного навчання для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування щодо євроатлантичної інтеграції України та щодо розробки і оцінки РНП.

У засіданні Комісії також взяли участь перший заступник Міністра закордонних справ України Е. Джапарова, заступник генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичноі інтеграції О. Генчев, заступник Голови Держспецзв’язку О. Потій, заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції А. Петренко, начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ Л. Голопатюк, заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції С. Фоменко, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України С. Панаіотіді, заступник Міністра внутрішніх справ України Т. Ковальчук, Урядова уповноважена з питань гендерної політики К. Левченко, Голова Національного агентства України з питань державної служби Н. Алюшина, заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції О. Ілляшенко.