Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату10.12.2020, 16:52

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з делегацією Консультативної місії ЄС в Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з делегацією Консультативної місії Європейського союзу в Україні (КМЄС) на чолі з її главою Антті Хартікайненом.

Під час зустрічі О. Данілов висловив подяку за допомогу, яку місія надає Україні в усіх напрямках реформування цивільного сектору безпеки у складних умовах боротьби з пандемією Covid-19 та зовнішньою агресією. «Україна на конституційному рівні визначила свій рух до ЄС та НАТО, тому ми повинні повною мірою відповідати усім критеріям членства, зокрема, у цивільному секторі безпеки», - зазначив О. Данілов.

Mis.jpgЗа словами Секретаря РНБО України, нова Стратегія національної безпеки України, уведена у дію 14 вересня 2020 року Указом Президента України Володимира Зеленського № 392, передбачає розробку 14 галузевих стратегій, зокрема, громадської безпеки та цивільного захисту України, людського розвитку, інформаційної безпеки, кібербезпеки, забезпечення державної безпеки, інтегрованого управління кордонами та інших.

О. Данілов наголосив, що в процесі реформування цивільного сектору безпеки та реалізації цих стратегій ключовим залишається питання максимальної публічності та відкритості.

У цьому контексті він повідомив делегації КМЄС про нещодавно створений Апаратом РНБО України у рамках інформаційно-аналітичної системи «СОТА» вебресурс з відкритими даними, за допомогою якого здійснюється моніторинг і комплексний аналіз стану національної безпеки щодо тенденцій регіонального розвитку, прогнозування суспільно-політичних, економічних та соціальних процесів на регіональному рівні.

«Завдяки цій відкритій частині інформаційно-аналітичної системи «СОТА» максимальний обсяг якісної, офіційної публічної інформації стає доступним широкому загалу», - зазначив Секретар РНБО України, додавши, що завдяки цьому «набагато простіше буде ухвалювати зважені рішення».

Mis1.jpg

О. Данілов акцентував на важливості подальшої активізації практичного співробітництва з КМЄС, зокрема, у сфері кібербезпеки, реформування цивільних безпекових інституцій.

Своєю чергою, Глава Консультативної місії ЄС в Україні привітав ухвалення нової Стратегії національної безпеки України. Пан А. Хартікайнен також поінформував українську сторону про результати діяльності місії у поточному році та висловив готовність і надалі надавати необхідну експертну та операційну підтримку у визначених напрямах реформування, а також поглиблювати практичне співробітництво в рамках конкретних проектів.