Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату10.12.2020, 14:44

О. Данілов: Стратегію розвитку ОПК, частиною якої повинна стати єдина узгоджена позиція щодо трансформації ДК «Укроборонпром», потрібно розробити у максимально стислі терміни

Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України, частиною якої повинна стати єдина узгоджена позиція щодо трансформації Державного концерну «Укроборонпром», потрібно розробити у максимально стислі терміни.

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час міжвідомчої наради 10 грудня ц.р., присвяченої питанню трансформації Державного концерну «Укроборонпром».

Секретар Ради зазначив, що зміни організації роботи ОПК у цілому та трансформації Концерну зокрема є на сьогодні пріоритетним завданням, визначеним Президентом України Володимиром Зеленським.

UkrOb1.jpgО. Данілов нагадав, що завдання щодо реформування ОПК, зокрема, Концерну, визначені чотирма рішеннями РНБО України (у березні та травні 2016 року, у березні 2019 року та у лютому цього року) та Державною цільовою програмою реформування та розвитку ОПК на період до 2021 року.

У цьому році виконання відповідних завдань рішенням РНБО України від 18.02.2020 «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», уведеного в дію Указом Президента України від 27 лютого 2020 року № 59, покладено на Кабінет Міністрів України, сказав Секретар Ради.

Учасники засідання висловили своє бачення шляхів реформування Концерну. Серед іншого, наголошувалося, що реалізація заходів стосовно реформування ДК «Укроборонпром» повинна відбуватися лише на основі документів, що схвалені Президентом України та РНБО України.

Підбиваючи підсумки, О. Данілов наголосив, що розробка Стратегії розвитку ОПК передбачена Стратегією національної безпеки України, затвердженою Указом Президента України від 14 вересня 2020 року № 392.

«Єдина узгоджена позиція щодо трансформації Концерну повинна стати частиною цієї Стратегії. Нам треба працювати максимально швидко, залучати до цієї роботи науковців та представників приватного сектору, профільного парламентського комітету, - сказав О. Данілов. – Це співпраця на користь держави».

UkrOb2.jpgВін наголосив, що під час трансформації Концерну необхідно зосередити зусилля насамперед на забезпеченні Збройних Сил України сучасною високоякісною конкурентоздатною продукцією українського виробництва, розвитку науки та сучасних технологій, а також збереженні інтелектуальної власності, які є у власності підприємств «Укроборонпрому».

Секретар РНБО України також зазначив, що нині вперше за досить тривалий час Уряд і Концерн досягли спільного бачення щодо шляхів реформування «Укроборонпрому». «Радий зазначити, що Апарат РНБО вчергове став майданчиком, на якому знайдено компромісні рішення», - сказав він.

У нараді взяли участь зокрема Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Михайло Коваль, представники Апарату РНБО України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Завітневич, заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, Перший віце-президент Національної академії наук України, голова Наглядової ради ДК «Укроборонпром» Володимир Горбулін, керівництво ДК «Укроборонпром» на чолі з Генеральним директором Концерну Юрієм Гусєвим.