Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.11.2020, 14:20

О. Данілов: В Україні має бути утворений Національний центр координації стійкості

В Україні має бути утворений Національний центр координації стійкості. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час міжвідомчої робочої наради за участю представників органів виконавчої влади, народних депутатів України та експертного середовища, яка відбулася у п’ятницю.

О. Данілов нагадав, що нещодавно затверджена Президентом України Володимиром Зеленським Стратегія національної безпеки України передбачає запровадження національної системи стійкості для забезпечення високого рівня готовності суспільства і держави до реагування на широкий спектр загроз.

Він наголосив, що створення такої системи і відповідного координуючого центру є вкрай нагальним питанням для України. «Йдеться про загрози фундаментального характеру», - сказав він.

За словами Секретаря Ради, Центр має стати не тільки структурою оперативного реагування на виклики, а й потужним аналітичним хабом, у якому працюватимуть фахівці – представники суб’єктів сектору безпеки і оборони.

«В Україні наявні всі потужності для забезпечення роботи такого Центру: Ситуаційний центр Глави держави в Офісі Президента України, Головний ситуаційний центр України, Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО», - сказав він.

У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України О. Стефанішина, заступник Керівника Офісу Президента України Р. Машовець, перший віце-президент Національної академії наук України В. Горбулін, директор Національного інституту стратегічних досліджень О. Литвиненко, заступники Секретаря РНБО України С. Демедюк та О. Соловйов, в.о. генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції СКМУ О. Генчев.