Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.11.2020, 12:34

О. Данілов: ЦВК має вжити заходів до негайного встановлення та оприлюднення результатів голосування на цьогорічних місцевих виборах

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов звертає увагу Центральної виборчої комісії на необхідність вжити невідкладних заходів до встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та негайного їх оприлюднення на офіційному веб-сайті ЦВК. 

У листі на ім’я Голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка Секретар РНБО України зазначив, що ЦВК в умовах нового виборчого закону проводить значну роботу щодо забезпечення прав українських громадян обирати і бути обраними.

«Водночас Апаратом Ради національної безпеки і оборони України фіксується зростання соціальної напруженості і, як наслідок, виникнення ризиків національній безпеці у ситуації, пов’язаній з питанням недостатнього інформування суспільства щодо офіційних результатів виборів», - заявив він.

О. Данілов зокрема нагадав, що відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, затвердженого постановою ЦВК від 8 серпня 2020 року № 163, граничною датою встановлення результатів голосування з місцевих виборів визначено 6 листопада 2020 року включно.

«Водночас станом на сьогодні у певній частині територіальних округів результати голосування з місцевих виборів не встановлені», - зауважив Секретар Ради і нагадав про норми законодавства у частині контролю ЦВК за організацією підготовки і проведення місцевих виборів, а також встановлення Комісією результатів місцевих виборів у разі невиконання деякими ТВК вимог Виборчого кодексу щодо встановлення їх результатів.

«Ураховуючи наведене, в інтересах національної безпеки та з огляду на те, що проведення вільних, гласних та транспарентних виборів є необхідною умовою забезпечення принципу демократії, є обов’язковим стандартом для демократичного, вільного та відкритого суспільства, звертаю увагу на вжиття невідкладних заходів щодо встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та негайного їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії», - йдеться у листі.