Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.11.2020, 17:43

Секретар РНБО України О. Данілов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Норвегія в Україні Е. Сведала з роботою НКЦК

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Норвегія в Україні Еріка Сведала з можливостями Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України. Участь у зустрічі також взяв заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк.

Під час зустрічі Секретар РНБО України Олексій Данілов підкреслив, що сьогодні НКЦК, який є ключовою державною структурою з виявлення, запобігання та реагування на кіберінциденти, координує роботу усіх ключових структур національної системи кібербезпеки, а також активно співпрацює з приватним сектором. За словами заступника Секретаря РНБО України Сергія Демедюка, Центр також функціонує як один із трьох ситуаційних центрів, що здійснюють моніторинг усіх процесів у сфері національної безпеки.NKCK Norv2.jpg

О. Данілов назвав забезпечення кібербезпеки України пріоритетним питанням в умовах гібридної війни з Росією, враховуючи цілеспрямовану кіберінтервенцію на шкоду нашим національним інтересам, додавши, що за кібератаками російських хакерських угруповань стоять спецслужби, які скеровують їх діяльність.

Секретар РНБО України також зазначив, що у новій Стратегії національної безпеки України значного місця приділено кібербезпеці, і фахівці НКЦК вже розпочали розробку Стратегії кібербезпеки.

Під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості активізації і розширення міждержавної співпраці у сфері кіберзахисту та взаємодії НКЦК з аналогічними центрами країн-партнерів, налагодженні сталого обміну інформацією про кіберінциденти, проведенні спільних розслідувань.

На думку Секретаря РНБО України, обмін інформацією у режимі реального часу дозволить Україні та її зарубіжним партнерам вчасно локалізувати і знешкоджувати кібератаки.

Серед іншого, було акцентовано на важливості не тільки розбудови потужної системи кіберзахисту, а й ведення у кіберпросторі власних активних наступальних операцій, зокрема, превентивних, з метою знешкодження комп’ютерних систем противника.

Своєю чергою, пан Посол висловив думку щодо перспективності двосторонньої співпраці у сфері кіберзахисту.