Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.10.2020, 12:27

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні М. Сіммонс

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс на її прохання.

Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва зокрема у сфері інформаційної безпеки, протидії гібридним загрозам та оборонній реформі. Окрему увагу було приділено рішенню Конституційного Суду України щодо скасування е-декларування.

LAZ_7897.jpgО. Данілов наголосив на успішності нещодавнього візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії. 

Торкаючись питання розбудови ефективної системи протидії гібридним загрозам, Секретар РНБО України наголосив, що у Апараті РНБО України розроблено проект указу Глави держави щодо створення на базі Апарату окремого центру протидії гібридним загрозам, рішення щодо його запуску нині опрацьовується в Офісі Президента України. «Ми цілодобово моніторимо усі процеси, що відбуваються в інфопросторі, і усвідомлюємо, що розбудова сталої системи протидії гібридним загрозам і створення відповідної структури є вкрай нагальним», - сказав він.

О. Данілов також зазначив, що нова Стратегія національної безпеки України передбачає розробку 14 галузевих стратегій, зокрема стратегії інформаційної безпеки. Секретар РНБО України висловив впевненість у необхідності та важливості залучення британських партнерів до розробки цієї стратегії. «Це велика спільна робота, адже наш опонент РФ діє аналогічно в інших країнах, і ми маємо об‘єднувати зусилля з нашими партерами», - підкреслив О. Данілов.

PosolVB2.jpgО. Данілов наголосив на пріоритетності для України реформування сектору безпеки і оборони. «Наша армія має використовувати IT-компоненти,  високоточну зброю, бути підготовленим та мотивованим військом», - сказав він, висловивши подяку британській стороні за всебічну допомогу.

Своєю чергою М. Сіммонс запевнила у незмінності підтримки України на шляху реформ. Пані Посол висловила готовність Великої Британії, яка є ключовим партнером України у сфері розбудови системи протидії гібридним загрозам, і надалі надавати нашій державі необхідну допомогу та підтримку.

Також М. Сіммонс висловила впевненість у важливості активізації заходів у рамках оборонної реформи на інституційному та оперативному рівнях.