Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату20.10.2020, 12:41

О. Данілов: Послання Президента України Володимира Зеленського до парламенту – чіткий план дій для влади у внутрішній і зовнішній політиці

Цьогорічне Послання Президента України Володимира Зеленського до парламенту – чіткий план дій для влади у внутрішній і зовнішній політиці. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

За словами О. Данілова, для Глави держави «досягнення миру залишається головним пріоритетом, і 86 діб тиші на фронті – яскраве цьому підтвердження».

На думку Секретаря РНБО України, вкрай важливою є ініціатива Президента України щодо створення формату «Кримська платформа», спрямованого на координацію міжнародних зусиль щодо захисту прав кримчан і деокупації півострова. «Питання Криму для нас також є ключовим, і ми ніколи не знімали його з порядку денного, - наголосив він. - Активізація переговорного процесу, залучення до нього нових учасників наближатиме нас до відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів».

О. Данілов підкреслив, що збільшення видатків на фінансування сектору безпеки і оборони – принципова позиція Володимира Зеленського у питаннях забезпечення національної безпеки. Запланований у проекті бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України становить 5,93% від ВВП, нагадав він.

Важливим інструментом реінтеграції тимчасово окупованих територій стане, на думку Секретаря РНБО України, Стратегія розвитку економіки Донецької і Луганської областей.

«5 грудня 2019 року на засіданні Ради нацбезпеки і оборони розглядалося п’ять сценаріїв розвитку подій на території Донецької і Луганської області. Ми зараз працюємо за першим затвердженим сценарієм – звільнення тимчасово окупованих територій політико-дипломатичним шляхом», - нагадав він, зазначивши, що реалізація нових ініціатив Глави держави максимально прискорить повернення Криму, окремих районів Донецької і Луганської областей до складу України на українських умовах. «Це цілком реалістична мета», – сказав О. Данілов.