Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату01.10.2020, 15:39

В Україні стартує місяць кібернетичної безпеки–2020

Щороку провідні країни Європи, а також США долучаються до обговорення питань кібербезпеки. Жовтень у світі визначено місяцем обговорення та вирішення питань, пов’язаних з кібербезпекою.

Цього року й Україна долучається до цієї ініціативи, запровадивши з 1 жовтня місяць кібернетичної безпеки. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За його словами, з часом питання кібербезпеки стає все актуальнішим, а захист країни від кіберзагроз потребує все більше часу, зусиль та ресурсів. Тож, аби оптимізувати ці процеси та зробити їх більш ефективними, під час проведення місячника кібербезпеки до вирішення цих питань залучаються представники профільних державних відомств, приватних компаній та незалежні експерти з кіберзахисту.

«Сьогодні кібербезпека є одним з ключових напрямів захисту країни від зовнішніх втручань та внутрішніх ризиків. У цьому контексті для нас є вкрай важливим питання державно-приватного партнерства. Без взаємодії приватного сектору з профільними державними органами розбудовувати кіберзахист країни вкрай складно», - наголосив О. Данілов.

У рамках місяця кібернетичної безпеки в Україні у жовтні відбуватимуться заходи, спрямовані на посилення кіберзахисту країни: хакатони для працівників державного сектору, презентації нових проектів з кібербезпеки та конференції за напрямком кіберзахисту тощо.

Нагадаємо, що відповідно до п. 2 ст. 31 Закону України «Про національну безпеку України», за дорученням Президента України Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України розпочав розробку Стратегії кібербезпеки України.