Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.09.2020, 22:00

Глава держави на засіданні Національної ради реформ: Ухвалити закон мало – треба втілити його у життя

Як повідомляє прес-служба Президента України, у рамках робочої поїздки до Вінницької області Президент України Володимир Зеленський провів засідання Національної ради реформ, на якому окреслив ряд змін, що їх необхідно першочергово реалізувати в Україні для покращення бізнес-клімату.

У засіданні взяв участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

«Цей формат виїзних регіональних засідань Національної ради реформ чи засідань наших депутатів, чи урядових засідань у регіонах України говорить про те, що все ж таки реформи відбуваються не на Банковій, не у стінах Верховної Ради і не в Кабміні. Вони насамперед для людей. Тому мені дуже приємно, що ми обрали такий регіональний формат», – зазначив Глава держави на початку зустрічі.

Президент висловився за продовження практики проведення засідань Національної ради реформ у різних областях України.

«Люди будуть долучені до нашої роботи й розумітимуть, для чого й для кого ми це робимо», – додав він.

Учасники засідання сфокусувалися на обговоренні трьох реформ: Державної архітектурно-будівельної інспекції, надрокористування та приєднання споживачів до електромереж.

Це – друге засідання Національної ради реформ. За результатами першого Володимир Зеленський підписав законопроект «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» та відповідні зміни до Податкового й Митного кодексів. Верховна Рада вже розглянула його в першому читанні, наразі проект закону опрацьовується в комітеті до другого читання.

 «Попри труднощі та виклики сьогодення ми бачимо безпрецедентні можливості для розвитку нової, відкритої, по-європейськи ефективної держави та зміцнення економіки. Ми маємо не уникати проблем, а намагатися їх розв’язати, як би складно це не було, і проекти, запропоновані на Національній раді реформ, показують, що можливо багато змінити, крок за кроком полегшити життя бізнесу – підприємцям, що творять економіку держави», – наголосив Володимир Зеленський.

Фотогалерея