Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.09.2020, 18:38

Секретар РНБО України Олексій Данілов: Сьогодні Верховна Рада України ухвалила вкрай важливий для сектору безпеки і оборони документ – Закон України «Про розвідку»

«Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Закон «Про розвідку». Це вкрай важливий для сектору безпеки і оборони документ, зважаючи на серйозні зміни зовнішнього безпекового середовища, зокрема триваючу російську агресію та появу нових зовнішніх загроз нашій країні.

Законом створено правові підстави для посилення розвідувальних спроможностей держави. Чітко визначено перелік розвідувальних органів. Удосконалено правові та організаційні засади функціонування суб’єктів розвідувального співтовариства, підвищено ефективність їхньої взаємодії, а також забезпечення соціального та правового захисту співробітників розвідувальних органів. Розширено норми щодо здійснення демократичного цивільного контролю за діяльністю розвідувального співтовариства.

Переконаний, що ми створимо ефективну та сучасну систему розвідки, яка відповідатиме характеру й масштабам актуальних загроз національній безпеці України, дозволить своєчасно виявляти, попереджати і нейтралізувати такі загрози, а також набуде спроможностей забезпечувати керівництво держави якісною розвідувальною інформацією для прийняття стратегічних рішень у сфері забезпечення національної безпеки України», - зазначив О. Данілов.