Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.09.2020, 16:26

Секретар РНБО України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Фань Сяньжуном

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном.

Секретар РНБО України подякував китайській стороні за внесок у боротьбі з епідемією COVID-19 в Україні. «Ми отримали значну допомогу не лише від уряду КНР, а й від ряду китайських компаній», - сказав О. Данілов.posol KNR1.jpg

 «Китай і надалі проводитиме дружню політику стосовно України, співпрацюватиме з нею у міжнародних організаціях, вестиме двосторонній діалог у дусі рівноправності та поваги», - зазначив пан Посол.

Секретар РНБО України і Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні також акцентували, що двостороння співпраця нині динамічно розвивається.

Пан Посол сказав, що Китай є одним з основних торговельних партнерів України: двосторонній товарообіг за підсумками 2019 року становив $12,8 млрд та має перспективи до подальшого збільшення.

Співрозмовники обговорили можливості подальшого розвитку взаємовигідного українсько-китайського співробітництва у політичній, економічній та безпековій сферах, і наголосили на необхідності розширення і активізації двосторонніх взаємин.

Серед перспективних напрямів співпраці було названо розбудову інфраструктури, науково-технічне і військово-технічне співробітництво,

О. Данілов у цьому контексті наголосив на важливості залучення в Україну китайських інвестицій, зокрема для реалізації інфраструктурних проектів.