Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.09.2020, 14:41

О. Данілов: Необхідно максимально прискорити впровадження Концепції перехідного правосуддя в Україні із обов’язковим залученням до цієї роботи представників кримськотатарського народу

Необхідно максимально прискорити впровадження Концепції перехідного правосуддя в Україні із обов’язковим залученням до цієї роботи представників кримськотатарського народу. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з представниками робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи при Президентові України.

strategia1.jpgПостійний Представник Президента України в АР Крим (голова робочої групи) Антон Кориневич поінформував про основні положення Концепції, яка встановлює засади майбутньої державної політики щодо захисту та відновлення прав людини і основоположних свобод в умовах збройного конфлікту та окупації частини території України Російською Федерацією. Вона включає чотири елементи: реалізацію права знати правду про перебіг подій конфлікту; інституційні реформи як гарантію неповторення збройного конфлікту; заходи з відшкодування шкоди потерпілим від збройного конфлікту; притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні найтяжчих злочинів.

За його словами, Концепцію разом з проектом Указу Президента України щодо її затвердження передано до Офісу Глави держави. А. Кориневич повідомив, що нині робоча група працює над розробкою комунікаційної стратегії Концепції, і запросив представників Апарату РНБО України до участі у цьому процесі.

strategia2.jpgПід час зустрічі також були обговорені питання щодо юридичних механізмів компенсації майнової шкоди потерпілим від збройного конфлікту та окупації, а також стосовно розробки сучасної системи верифікації особистих даних громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та Криму.

У зустрічі також взяли участь Дар’я Свиридова, перший заступник Постійного Представника Президента України в АРК; Олександр Павліченко, виконавчий директор Української Гельсінськоі спілки з прав людини; Альона Луньова, менеджер з адвокації, юрист, ГО ZMINA.