Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату10.09.2020, 14:48

О. Данілов та П. Солох започаткують новий формат співпраці відомств

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов та Державний секретар, Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох домовилися започаткувати новий формат співпраці відомств на кшталт «Люблінського трикутника».

Спільну декларацію міністрів закордонних справ України, Республіки Польща та Литовської Республіки про створення нового політичного формату «Люблінський трикутник» було підписано 28 липня 2020 року в польському місті Люблін.

Solox2.jpgПід час розмови у форматі відеоконференції Секретар РНБО України та Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща наголосили на конструктивному характері співпраці безпекових відомств. «Незважаючи на пандемію коронавірусної хвороби, наші контакти не зупинилися, і ми продовжуємо успішно співпрацювати і рухатися уперед», - сказав О. Данілов.

На думку О. Данілова та П. Солоха, долучення до співпраці литовської сторони дозволить розширити й активізувати тристоронню співпрацю у безпековій сфері.

Solox1.jpgСторони обговорили ситуацію у Республіці Білорусь, зазначивши, що влада Білорусі має дотримуватися демократичних стандартів та забезпечити права і свободи власному народові.

Секретар РНБО України не виключив, що втручання Російської Федерації у процеси в Білорусії може посилитися, що призведе до небажаних для України наслідків.

О. Данілов прийняв пропозицію колеги відвідати Польщу з візитом у зручний для нього час.